Олег Татаров поставив на керівника ДБР свою людину, — «Схеми»

Заступника голови Офісу президента Олег Татаров втрутився у хід конкурсу на посаду керівника Державного бюро рослідування і пролобіював свою людину. 

Про це стало відомо після оприлюдненого розслідування журналістами програми «Схеми» Радіо свобода.

Так, журналістам вдалося встановити, що під час конкурсу не було дотримано принципу змагальності та відкритості.

«Хоча закон про ДБР каже – засідання комісії відкриті для ЗМІ – голова комісії ставить це питання на розсуд членів комісії. Результат – п’яти голосів, необхідних для ухвалення рішення, не знайшлося. Проти була лише одна членкиня – Оксана Кучинська, професорка з університету Шевченка у Києві. Чому конкурс на керівника Державного бюро розслідувань – органу, що веде справи проти високопосадовців – проходить в Офісі президента? З одного боку закон про ДБР каже, що організація конкурсу покладена на Банкову, а з іншого є Конституція, де не згадано про такі повноваження президента і його Офісу», — вказують журналісти.

Також було встановлено, що конкурс відбувся із невідповідністю до норм діючого законодавства. Зокрема, як йдеться у розслідуванні, переможець «конкурсу був відомий заздалегідь».

Ним став Олексій Сухачов, який свого часу не зміг пройти переатестацію у Генеральній прокуратурі та ряд інших конкурсів.

Як вказують розслідувачі, заручившись підтримкою Олега Татарова, та «виконуючи роботу з поховання усіх резонансних справ, які мало розслідувати ДБР», Сухачов від Татарова «у знак подяки отримав затвердження на посаді».

Допомогли Сухачову, за даними журналістів, у призначенні»друзі з видання «Кримінального віснику України»: Олег Татаров, Оксана Кучинська, Сергій Мережко та Олександр Козленко.

«Оксана Кучинська – заступниця редактора «Вісника кримінального судочинства» Київського національного університету, а членом редколегії працює переможець Олексій Сухачов. А ще там є Олег Татаров – заступник керівника Офісу президента», — зазначили журналісти, і навели ще низку доказів явного конфлікту інтересів членів комісії під час «конкурсу»-призначення Сухачова.

Втім Олексій Сухачов казав, що не зустрічався з Кучинською у редколегії, проте як пояснює ще один член цієї колегії, саме Оксана Кучинська – «головна координинаторка між членами редколегії».

Таким чином, після обрання Олексія Сухачова, ДБР фактично потрапило під контроль Олега Татарова і є підстави вважати, що аналогічну схему Татаров намагається реалізувати і при виборі керівника САП.

Подписаться
Уведомить о
guest

0 комментариев
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Подписаться
Уведомить о
guest

0 комментариев
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Оставьте комментарий! Напишите, что думаете по поводу статьи.x