Анатолій Гунько разом з керівництвом НААН знищує продовольчу безпеку країни

Керівництво Національної академії аграрних наук (НААН), яке виконує неофіційні вказівки народного депутата від партії «Слуга Народу» Анатолія Гунька, сприяє доведенню до банкрутства дочірніх агропідприємств у Чернігівській області.

Про це пишуть місцеві ЗМІ, зокрема йдеться у сюжеті «Суспільного кореспондента».

«НААН сприяє доведенню до банкрутства дочірніх агропідприємств. У цьому переконані працівники державного підприємство «Дослідне господарство «Іванівка» Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України, яке розташоване в Чернігівській області. Впродовж двох з половиною років господарство піддається систематичному тиску з боку силовиків і спортивних молодиків, «чорні реєстратори» блокують реєстри, що унеможливлює будь-яку діяльність агропідприємства. Вже вчетверте законний директор ДП «ДГ «Іванівка» скасовує в суді наказ керівництва НААН про своє звільнення, однак після поновлення на роботі в той самий день директора звільняють за вигадані порушення», — йдеться у сюжеті.

Як пише видання «Біла Хата», 30 травня Чернігівський районний суд четвертий раз поновив на роботі директора Державного підприємства «Дослідне господарство «Іванівка» Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України Андрія Скварського.

Керівництво Національної академії аграрних наук вже вкотре діє за схемою, яка поступово знищує підпорядковане цій структурі потужне підприємство в селі Іванівка Чернігівської області. Через дії керівництва НААН підприємство два з половиною роки є заблокованим і накопичує борги.

Попередні рази в Академії виконували рішення судів за дивною схемою: після поновлення директора, вже на другий день іншим наказом звільняли з посади, натомість призначали інших персон, вигідних «третім особам».

Представник ДП «ДГ «Іванівка» юрисконсульт Володимир Фролков вважає, що окремі особи, серед них і народний депутат України Анатолій Гунько, зацікавлені в особистих інтересах, через що, як стверджує юрист, він має безпосередній вплив на керівництво Академії. Такі кроки цієї інституції дестабілізують роботу Державного підприємства «Дослідне господарство «Іванівка». Сам колектив теж дотримується аналогічної думки, маючи для цього певні підстави. Мета таких дій, у чому переконані юрист і колектив підприємства — загарбання землі, що знаходиться у підпорядкуванні Національної академії аграрних наук України, яку обробляють працівники Державного підприємства «Дослідне господарство «Іванівка».

Наразі, сума збитків, завданих підприємству за два з половиною років складає близько 200 мільйонів гривень.

Детальніше — у відеосюжеті:

Подписаться
Уведомить о
guest

0 комментариев
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Подписаться
Уведомить о
guest

0 комментариев
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Оставьте комментарий! Напишите, что думаете по поводу статьи.x