Невже гроші аферистів засліпили очі суддям

Таке феєричне затримання, а кінець Феміди перетворює злочинців у «Божих одуванчиків». Всі в Рівному прекрасно знають кримінального афериста Федорчука А. та його прибічників Хлевного О. (Калач) та Пустинського В. (Пустой). Можна збитися із рахунку скільки було спалено автомобілів підприємцям та кинуто гранат у житлові будинки чиновникам. Одна мета злочинців — нажива кримінальним шляхом і змусити чиновників виконувати забаганки аферистів. Не дивлячись ні на що було відібрано сотні квартир від одиноких та людей похилого віку. І це все працює через одне – жадність суддів різних рівнів до грошей,чим угрупування вміло користувалося. Та рано чи пізно приходить кінець.

На початок було затримано Київською поліцією ДСР Федорчука А. в центрі м.Рівне за вимагання 120 тис. доларів США у громадянина Італії Джорджіо Морано. Працівниками поліції було зафіксовано розмову вимагання та дії щодо  спалення авто та кафе «Гавана» на пр. Миру 11 в м.Рівне.

На фото Андрій Федорчук

Кримінальна справа вже більше року розглядається в Рівненському міському суді під головуванням суддів Діонісьєвої Н.М., Рогозіна С.В., Яковлєва Д.В.

Федорчук А. спеціально затягує справу, думає, що його дружок Рогозін С.В. за кошти розвалить справу, який неодноразово протягом багатьох років ухвалював незаконні рішення на користь аферистів тільки через те, що дуже полюбляє гроші.

Та часи змінюються і реально за це вимагання, яке зафіксоване столичними правоохоронними органами доведено та світить Федорчуку А. 10 років позбавлення волі. Сильно аферист не хоче до в’язниці та прийдеться.

Не довго музика звучала, як на гарячому спіймали виконавця «брудної роботи» Пустинського В. Довгий час їм проходили кримінальні витівки не жаліючи нікого. По звірячому було побито при свідках «кіборга» та учасника АТО  Р. Рудейчука. Війна на сході нашої держави забирає цвіт української нації. Досі гинуть кращі сини та дочки. Деколи сам себе запитуєш за що гинуть наші хлопці?!

На фото Віктор Пустинський

Біля кафе «Блюз» в центрі м.Рівне було побито героя кіборга. Нелюд бивши хлопця в обличчя зламав йому ніс, нанолив удари по голові знаючи , що після трепанації черепа у  нього стоїть пластина. Вийняв ножа, розрізав майку з написом «Правий Сектор», зняв з пальця срібне кільце з тризубом. Зухвало принижував учасника АТО. Цю справу і досі розслідують. То за що гинуть і отримують важкі поранення наші хлопці на сході? Виходить, що за ділків з кримінального бізнесу. Якщо зло не покаране, воно набирає обертів.

Але Бог є на небі і за всі злочини рано чи пізно потрібно відповідати.

Після численних злочинів все-таки Пустинський В. попався показово і його було затримано після чергового підпалу машини.

Були залучені всі правоохоронні  служби Рівненщини. При обшуку виявлено пістолет марки Форт 12к та 16 патронів (Форт-Т, 45 rubber), в конструкцію яких саморобним чином внесено зміни, зокрема у вершини куль вкручені саморізи, внаслідок чого зазначені патрони являються бойовими припасами.

Також було виявлено в автомобілі граномет ГП-25 калібр 40 мм та гранату до нього ВПГ-2. Але цікавим є той факт, що при обшуку гаража № 78 гаражного кооперативу «Автолюбитель» в м.Рівне, по вул. Курчатова, 64, було виявлено цілий арсенал зброї. Стільки зброї навіть не мають і не будуть мати на передовій наші учасники АТО, як зібрали аферисти.

Але по цьому епізоду Пустинський В. отримав всього три роки. А чуму б ні, якщо карманний суддя  Рогозін С.В. за гроші вирішує будь-яке питання. Навіть підказав як сфальсифікувати  справу. Вийшло, що гараж не Пустинського. І намалювався свідок, який підтвердив факт, що гараж брали в користування обвинувачений разом з Ільюком Олександром. Останній раптово помирає в процесі слідства. На померлого найкраще списати всі злодіяння. А той факт, що він не знав, що в тому гаражі та ніколи там не був  нікого не хвилює, бо аферисти силоміць в нього відібрали майно за штучно створені борги.

Судді-хабарники не беруть до уваги навіть той факт, що було зроблено багато експертиз на всій зброї та знайдено відбитки пальців Пустинського В. Також в гаражі віднайшли одяг, гаманець з картками та ім’я Пустинського В., блокнот із прізвищами підприємців та чиновників, з якими вже розправився чи повинен був розправитися.

Свідок у цій справі не простий — армянського походження. Аферисти добре продумали і використали його у своїх цілях. Вони як не прикро одружили його на дочці екс-мера Рівного В.Хомка. Таким чином маючи плани, щоб мер працював на них. Але пан Хомко швидко зрозумів наміри аферистів і принципово поставив крапку в цій історії не жаліючи дочку та внуків. Він прогнав із позором Артуньяна  Р. як вошивого пса. Одне тільки мер не прорахував, що  взяв на посаду першого заступника В.Германа, який довгий час кошмарив місто своїми прайс-цінами   на містобудівні дозвола. І до цього часу разом із Федорчуком А. зухвало насміхаються над рівнянами будуючи павільйон перед супермаркетом «Сільпо» на вулиці Київській оформивши прапери на свого штучно видуманого боржника Сачевчича О.

По цій справі славнозвісні хабарник-суддя виносить вирок Пустинському В. аж на три роки позбавлення волі. Правда не смішно, ще стає смішніше як його колега-хабарник Сидорук Є.І. за зберігання наркотичної речовини канабіс 3,26г у квартирі Пустинського В. при обшуку проведеному працівниками СБУ по вулиці Соборна, 264/37 виносить аж адміністративне стягнення у вигляді штрафу  425 грн.

Проколи бувають у всіх , тим більше у аферистів. Адже не врахували вони те, що дійсно реформи проходять у прокуратурі.

І на відміну від суддів, прокурори помінялися кардинально. Поки йдуть судові процеси, до кінця вироку пройдуть ще реформи у судах.

А як тоді бути, як насправді перестануть брати хабарі судді. Завдяки реформам прокуратура не дає спасу аферистам, та ще попався молодий, енергійний та насправді на стороні закону прокурор В.Кедрук. Своєю цілеспрямованістю та наполегливістю заганяє аферистів у глухий кут. Багато було скоєно злочинів, але доказано одиниці, які дають прокурору рухатись вперед. Завдяки прокурору та слідчим вдалося розкрити злочини по замаху на вбивство із автомата на голову міського суду м.Рівне П.Денисюка. Кидання гранати в будинок в с.Бармаки по вулиці Косіромська, 12 голові обласного управління охорони здоров’я в Рівненській області Осіпчуку Ю. Підпалу автомобіля «Toyota camry», який знаходився на прибудинковій території по вулиці Шопена, 11 в. Рівне, що належить Остапчуку А. Звіряче побиття Гладуна Андрія.

Але аферисти продовжують грати у свою «рулетку», але це їм з кожним днем вдається важче. За рахунок різних маніпуляцій і тиску на суддів змушують їх брати відводи. При цьому справи переходять в районні суди та до сусідніх областей.

Так було позорно підтверджено за кошти аферистів рішення судді-хабарника Рогозіна С.В. Волинським апеляційним судом на чолі колегії суддів Клока О.М., Денісова В.П., Борсука П.П.

Також різними маніпуляціями вдалося щоб іншу справу розглядали в Сарненському районному суді. І там розуміючи ситуацію суддя Довгий І.І. взяв самовідвід. Але не бачивши грошей такого масштабу голова Сарненського районного суддя Рижий О.А. та колеги судді Ведяніна Т.О. і Слободенюк Б.К. знехтуючи закон взагалі хотіли відпустити нашого героя. Та багато справ закрили по строку давності. Знехтували на вимоги прокурора В. Кедрука провести більше експертиз, щоб доказати винуватість Пустинського В. та оплатити до бюджету у розмірі 36269,31 грн. та 838166,44 грн. Суддями за звичай для відчепки було прийнято оплатити злочинцем смішну ціну 10 741 грн.

На фото суддя Ведяніна Тетяна Олександрівна
На фото суддя Рижий Сергій Анатолійович
На фото суддя Слободянюк Борис Костянтинович

Також було відхилено багато доказів по стрільбі по будинку колеги голови Рівненського міського суду П. Денисюка.

Злочину судді не побачили. Стріляв злочинець, але виходить погано стріляв, раз не застрелив. І тому прийшли до висновку, що потрібно призначити покарання у виді позбавлення волі строком 4 роки і зарахувати строк попереднього ув’язнення з розрахунку один день попереднього ув’язнення з за два дні позбавлення волі за період з 16 грудня 2019 року. Так як він сидів під вартою з утриманням в ізоляторі тимчасового тримання 1ого судді прописали, що потрібно випустити не пізніше 27.09.2021 року.

Але настирливість прокурора В. Кедрука який постійно вимагає такому злочинцю покарання у вигляді позбавлення волі мінімум на 10 років. Було подано апеляцію до Рівненського апеляційного суду. А тут в аферистів все схвалено. Іх дружбан голова суду Полюхович О.І. Неодноразово бачили з дорогими подарунками Федорчука А. і Хлевного О. на днях народження в обнімочку із суддею. Але не так то було легко. Судді апеляційного суду вже довгий час не слухають Полюховича О.І. і скоріше справа яка призначена на 01.11.2021 року буде відкладена. Або Полюхович О.І. схитрить і справа буде передана до Волинського апеляційного суду. Подальші від Рівненського суда.

Не прості справи у третього кримінального афериста Хлевного О. (на прізвисько Калач). Він себе сам коронував кримінальним авторитетом, а насправді жалюгідний барига. В кримінальному світі є певні правила честі і гідності. А він зв’язався із шавками Авакова і думав, що цар і бог. Чогось не дружелюбно прийняли ув’язнені Рівненської тюрми, і так у перший день побили Пустинського В., що в нього дух французького легіонера пропав відразу. І правоохоронці змушені його перевезти в одиночну камеру у слідчий ізолятор. Переляканий «Пустой» готовий був здати всіх своїх прибічників і якщо чесно багато наплів. Тому Федорчук А. і Хлевний О. всіма силами прикладаються, щоб витягнути дружка. Який в будь-який час може давати на них покази і не тільки на них одних.

І чомусь Хлевний О. рідко останнім часом появляється у Рівному. Мабуть тому, що є до нього багато питань. Мабуть своїми нахабними аферами він дістав і людей, які дотримуються кримінальних законів.

Вся надія на молодого і перспективного прокурора В. Кедрука, який постійно в судових процесах співпрацює із одним із самих професійним адвокатом-криміналістом Рівненщини Цуняком В.Й., що на стороні одного із потерпілих. Команду професіоналів не побороти аферистам. Добро завжди перемагає зло.

Автор: Василь Тростянець

Подписаться
Уведомить о
guest

0 комментариев
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Подписаться
Уведомить о
guest

0 комментариев
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Оставьте комментарий! Напишите, что думаете по поводу статьи.x