Депутату «ОПЗЖ» Христенко доставили гору гною (ФОТО)

Патріотично налаштована молодь провела перформанс під будинком одіозного народного депутата від «Опозиційної платформи — За Життя» Федора Христенка, якого підозрюють у фінансувані сепаратистів ЛДНР.

Обєднані сили націоналістів висипали гору гною перед в’їздом, який веде до будинку депутата Христенка, — повідомляє кореспондент «Критики» з місця подій.

У такий спосіб активісти намагаються привернути увагу правоохоронних органів та вищі органи влади до персони Федора Христенка, який за данними журналістів є ставлеником у Верховній Раді екс-депутата від Партії Регіонів Юрія Іванющенка, який тісно пов’язаний з кримінальним авторитетом Іваном Аврамовим та виконував роль «смотрящего» за Одеською областю. Також його пов’язують з Арменом «Горловським» Саркісяном, що організовував бойовиків в ДНР.

«Незрозуміло, чому він все ще не потрапив до санкційних списків РНБО. Ми, як громадські активісти, вже неодноразово наголошували на незаконну діяльність Христенка, тож діло тепер за політиками, які мають припинити закривати очі на порушення закону», — заявляють протестувальники.

На фото Федір Христенко

«Так, у  2010 – 2013 роках вони незаконно набули контроль над стратегічними активами України: ринок “7-й кілометр”, ринок сільськогосподарської продукції “Столичний”, ряд  вуглезбагачувальних фабрик, нерухомістю на території України. Вказані активи були зареєстровані як прямо так і опосередковано на вказаних вище осіб через офшорні компанії. Після революції гідності ці особи втекли з України,  і призначили своїх помічників та менеджерів номінальними власниками активів, продовжуючи контролювати фінансові потоки і фінансувати тероризм в Україні. Проте їм терміново необхідний був «контролюючий» за цими активами, ним і став депутат від ОПЗЖ Федір Христенко. Саме цим пояснюються не задекларовані багатомільйонні статки депутата, які він отримує прямісінько з окупованих територій. Так у 2014 р. угрупування Іваніщенка через компанію ТОВ “Промтоварний ринок” перевела бойовикам 23,5 млн. грн. на рахунок ТОВ “Луганська вуглезбагачувальна компанія”, що знаходиться на території так званої “ЛНР”. Проте ці факти фінансування сепаратистів та викриті багатомільйонні схеми часів Януковича не зупинило їхню підприємницьку діяльність. У 2019 році вони незаконно заволоділи ринком «Столичний» шляхом створенням штучного боргу підприємства руками директора ринку Рустема Абдукадирова, що спричинило численні збитки для підприємства», — пишуть журналісти.

Подписаться
Уведомить о
guest

0 комментариев
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Подписаться
Уведомить о
guest

0 комментариев
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Оставьте комментарий! Напишите, что думаете по поводу статьи.x