Беріть в стрічку! Вже не до жартів! Як перевірити, хто слідкує за вами через ваш телефон

Яку б роботу ми не виконували, головним пріоритетом залишається безпека. Під безпекою мається на увазі захист від шкоди і інших небажаних наслідків. Всім в світі потрібна безпека. Навіть смартфонам.

Ми використовуємо смартфони для ігор, дзвінків, чатів і т. п., Але чи замислюємося ми про загрози безпеки? Без паніки! Ми вам допоможемо! Ці коди допоможуть вам визначити, чи захищені ваші дані, і чи не стежить хтось за вашим смартфоном.

Повідомляє Інформер

*#21# — ця комбінація цифр і символів дозволяє дізнатися, чи підключена на вашому смартфоні переадресація дзвінків, СМС та інших повідомлень. Наберіть цей код, і на екрані висвітиться номер, куди здійснюється трансфер даних, і статуси з різних видів переадресації.

Згадайте: не позичали ви мобільник незнайомим людям, нехай навіть для одного дзвінка? Якщо так – є ризик, що відомості про ваше місце проживання, розпорядок дня, коло спілкування могли витекти до сторонніх. Під загрозою ризикують опинитися і кошти вашого електронного гаманця, якщо ви користуєтеся ним, заходячи через пароль з мобільного.

*#62# — цей код показує, куди з вашого телефону перенаправляються вхідні дзвінки та СМС, коли інші абоненти не можуть до вас додзвонитися. У кращому випадку дзвінки будуть переадресовані в форматі голосової пошти на один з номерів вашого стільникового оператора.

##002#  — набравши цю комбінацію, ви зможете відключити всі види переадресацій, які колись були налаштовані на вашому телефоні. Код універсальний і діє для всіх смартфонів. Дуже рекомендуємо згадати про нього перед тим, як їхати в іншу країну або регіон: тоді, опинившись в роумінгу, ви не будете втрачати гроші, які перестануть списуватися за дзвінки, що за замовчуванням переводяться на голосову пошту.

*#06# — код, що дає відомості про ідентифікаційний номер телефону, так званий IMEI (International Mobile Equipment Identifier). Знаючи цифри міжнародного ідентифікатора, можна, наприклад, знайти телефон, який був у вас вкрадений: адже апарат при будь-якому включенні автоматично передає свій IMEI в мережу мобільного оператора, незалежно від того, чи перебуває в смартфоні ваша сім-карта або вже чужа. Як захиститися від злочинців і шпигунів:

Використовуйте месенджери, повністю закриті для сторонніх: Telegram, Chare, Wickr, Signal. Не встановлюйте на телефон незнайомі програми, стежте за всіма встановленими додатками і по можливості користуйтеся багатоступінчатими системами блокування. Не переходьте за підозрілими посиланнями і не заряджайте телефон від підозрілих «безкоштовних» точок. Відстежувати телефони має право тільки ваш мобільний оператор, і то тільки з вашої згоди.

Сайти та додатки, що пропонують вам відстежити місцезнаходження інших людей, належать зловмисникам. Будьте пильні! Ось перелік корисних кодів для Android (якщо у вас айфон, то вибачте):

*#*#4636#*#* Інформація про телефон, батарею і статистику використання.

*#*#7780#*#* Скидання налаштувань. Видалення тільки додатків.

*2767*3855# Повне скидання налаштувань, перевстановлення прошивки.

*#*#34971539#*#* Повна інформація про камеру.

*#*#273283*255*663282*#*#* Швидкий бекап медіафайлів.

*#*#197328640#*#* Режим тестування сервісної активності.

*#*#232339#*#* / *#*#526#*#* Тестування бездротової мережі.

*#*#232338#*#* Wi-Fi Mac-адреси.

*#*#1472365#*#* Швидкий тест GPS.

*#*#1575#*#* Різні GPS-тести.

*#*#0283#*#* Тест Loopback. *#*#0*#*#* Тест РК-дисплея.

*#*#0673#*#* / *#*#0289#*#* Аудіо-тест.

*#*# 0842#*#* Тест вібрації і підсвічування.

*#*#2663#*#* Версія тачскрін.

*#*#2664#*#* Тест тачскрін.

*#*#0588#*#* Тест датчика наближення.

*#*# 3264#*#* Версія RAM.

*#*#232331#*#* Bluetooth-тест

*#*#7262626#*#* Тест GSM-сигналу.

*#*#232337#*#* Bluetooth-адреса.

*#*#8255#*#* Тест сервісу Google Talk.

*#*#1234#*#* Інформація по прошивці.

*#*#1111#*#* Версія FTA-ПО.

*#*#2222#*#* Версія FTA-заліза.

*#*#44336#*#* — час збірки.

*#06# IMEI.

Обов’язково поділіться цією інформацією з друзями і близькими!

Подписаться
Уведомить о
guest

0 комментариев
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Подписаться
Уведомить о
guest

0 комментариев
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Оставьте комментарий! Напишите, что думаете по поводу статьи.x