Тероризм – як інструмент війни росії проти України

росію недарма називають терористичною державою, адже її методи ведення військових дій жорстокі, цинічні та йдуть врозріз з усіма цивілізованими звичаями війни, хоча від воєн цивілізований світ поступово відходить.

Тероризм став складовою російсько-української війни ще в перші її хвилини, коли російські ракети та снаряди полетіли в прикордонні застави, військові містечка, казарми, об’єкти цивільної інфраструктури. Потім була Буча, маріупольський театр, дитячі катівні в Херсоні тощо. Війна проти мирного населення України, терор і залякування – однин з методів росії поряд з інформаційною війною (інформаційно-психологічними операціями) та війною, яка ведеться безпосередньо на полі бою.

Минулого тижня, москва знову здійснила серію терактів – обстріляний Херсон зі страшними кадрами загиблих мирних мешканців (яких росія вважає своїми громадянами), масований обстріл в ніч на 9 березня, обстріли Нікопольського району, Харкова. Але, мабуть, найжорстокішим та кричущим був розстріл українського військовополоненого за фразу «Слава Україні!».

На цьому зупинимось детальніше. В росії, звісно, факт розстрілу українського військовополоненого відкидають, тим паче, за фразу «Слава Україні!». Але оскільки було опубліковане відео цього розстрілу, і, як з’ясувалося, скоріше за все, воно не підроблене, в росії почали шукати виправдання та заперечення цього терористичного антилюдського акту. Спочатку через мережу телеграм-каналів, кишенькових блогерів та інші ЗМІ, росія закинула тему, що це все ж постановка, потім почали з’являтись найбільш ідіотські версії. Одна з них, що це насправді українські військові розстріляли російського полоненого, переодягнувши його в форму ЗСУ. Додало непорозуміння й те, що в Україні невірно ідентифікували розстріляного українського воїна, а також пущені чутки, що це легенда на кшталт привида Києва. Спочатку, в ЗМІ називалось ім’я Тимофія Шадури, проте, потім ця інформація не підтвердилась.

Але за допомогою СБУ вдалося прояснити цю ситуацію. Так, слідчими Служби безпеки України було встановлено, що розстріляним військовослужбовцем являється снайпер 163 батальйону 119 окремої бригади ТРО Олександр Мацієвський. Цю інформацію можна вважати стовідсотковою, оскільки 12 березня президент В. Зеленський присвоїв йому звання Героя України посмертно.

Таким чином, луснула ще одна мильна бульбашка російської пропаганди, яка хотіла приховати свій кричущий варварський злочин розстрілу українського військовополоненого. Жоден злочин росії не вдасться приховати, замовчати чи, тим паче, виправдати.

Джерело

Подписаться
Уведомить о
guest

0 комментариев
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Подписаться
Уведомить о
guest

0 комментариев
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Оставьте комментарий! Напишите, что думаете по поводу статьи.x